Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović zatražila je od MUP-a Srbije da sprovede istragu i otkrije da li su direktori i zaposleni u beogradskoj Hitnoj pomoći, uz znanje ministarstva na čijem je čelu odnedavno, namerno ostavljali pacijente da umru zbog provizija koje dobijaju od pogrebnika!

Da podsetimo, Borko Josifovski, bivši direktor Hitne pomoći, u ispovesti Telegrafu optužio je svoje kolege da namerno puštaju bolesnike da umru, a da “dojava o smrti” košta 300 evra.

- Jutros je iz kabineta ministra zdravlja upućen zahtev o hitnoj istrazi i proveri tvrdnji Josifovskog da služba Hitne pomoći ne obavlja svoju dužnost po zakonu. Za sada nemamo povratnu informaciju iz MUP-a, ali očekujemo reagovanje u kratkom roku – rečeno nam je u Službi za informisanje Ministarstva zdravlja.

U srpskoj policiji nisu mogli da nam potvrde da li su dobili bilo kakav zahtev za sporovođenje istrage od nove ministarke zdravlja.

- Ukoliko je dopis upućen danas, verovatno još nije dospeo u proceduru - kažu u Birou za informisanje Ministarstva unutrašnjih poslova.

Podsetimo, Borko Josifovski tvrdi da sramna saradnja Hitne pomoći i pogrebnika traje još od 2000. godine, te da su svi nadležni upoznati s ovim monstruoznim radnjama, ali ćute, kako ne bi narušili ugled i ugrozili svoje pozicije.

(Lj. V.)