<<Nazad

http://www.danas.rs/danasrs/hronika/dokazi_o_malverzacijama_dostavljeni_sudu_.3.html?news_id=153421

13.2.2009

RAZGOVOR - Dragana Jovanović, sekretarka za zdravstvo Beograda, govori za Danas  .

Dokazi o malverzacijama dostavljeni sudu

Kako Milosavljević može da smatra dobrim i poštenim direktorima ljude koji ne poštuju zakon

Autor: Snežana Čongradin

- Gradskom javnom pravobranilaštvu dostavljeni su dokumenti u kojima su „crno na belo“ prikazane finansijske malverzacije Tomice Milosavljevića u vezi s Kliničko-bolničkim centrom u Zemunu - kaže za Danas Dragana Jovanović, gradski sekretar za zdravstvo obrazlažući optužbe koje je poslednjih dana oznosila na račun ministra zdravlja Srbije.

Optužili ste ministra Milosavljevića da je štitio direktore pojedinih bolnica i domova zdravlja. Na osnovu kojih argumenata to tvrdite?

- Na osnovu toga što je tokom istrage budžetske inspekcije pokušavao da utiče na javnost izjavama o njihovoj izuzetnoj stručnosti i kompetentnosti, a ja, koja sam pokrenula ceo slučaj, bila sam na meti hajke i napada, iako nisam nikoga lično napadala.

Ako nemate čvršće dokaze u prilog tome što tvrdite, da je on štitio razrešene direktore, zbog čega ste o tome govorili javno i tako dopustili da dođete u situaciju da vas ministar zdravlja tuži za klevetu?

- Tužba za klevetu je privatna tužba. Zato je on u mogućnosti da to učini, a meni su vezane ruke. Rečje direktorima koji su oštetili građane Beograda za velike sume novca, što je budžetska inspekcija i pokazala, a ministar zdravlja ih smatra dobrim i poštenim doktorima. On ih je tokom trajanja istrage javno podržavao. Zar to nije štićenje?

Na šta se tačno odnose dokazi za „finansijske malverzacije ministra zdravlja“, koje ste podneli Gradskom javnom pravobranilaštvu?

- Odnose se na ugovor kojim se prenose osnivačka prava na Beograd, kada je rečo rekonstrukciji Kliničko-bolničkog centra Zemun. To su nepredviđene investicije za čiju realizaciju nisu obezbeđena sredstva. Ministar je, dakle, dao nalog za rekonstrukciju, bez prethodno obezbeđenih sredstava što je protivzakonito. Umesto da se to finansira iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj

 

 

<<Nazad