Foto: Pixabay / jennycepeda

Iz te organizacije podsećaju da je Brkić kao prodekan za nastavu i član dekanskog kolegijuma Medicinskog fakulteta u Novom Sadu svojim propuštanjem da deluje, bila učesnik u davanju otkaza dr Bojani Bokorov, uzbunjivaču u koruptivnoj aferi trgovine listama čekanja na Institutu za onkologiju Vojvodine.

„Agencija za borbu protiv korupcije je u svom rešenju navela da veliki broj pacijenata obolelih od raka iz AP Vojvodine nije mogao da stigne na lečenje jer su mesta za zračnu terapiju bila popunjena inostranim osiguranicima koji su plaćali tu uslugu od 3.000 do 4.000 evra. Na tu monstruoznu aferu s tragičnim posledicama po život i zdravlje velikog broja pacijenata obolelih od raka ukazivali smo, uprkos pritisku i opstrukciji, više puta uz zahtev za sankcionisanjem učesnika te koruptivne mreže. Ova afera je ujedno teško kompromitovala Medicinski fakultet u Novom Sadu zbog sprovedene surove odmazde na lekarkom uzbunjivačem, piše u saopštenju. OVDE , OVDE, OVDE.

„Doktori protiv korupcije“ navode i da je nedavno Služba za budžetsku inspekciju konstatovala brojne finansijske nepravilnosti u poslovanju Medicinskog fakulteta i podnela krivične i prekršajne prijave protiv odgovornih lica, što je potvrda ranijeg izveštaja Državne revizorske institucije. OVDE