<<NazadLogo_Informer.jpg

http://informer.rs/vesti/politika/369852/jeremicev-borac-protiv-korupcije-pun-korupcije-niko-ne-zna-odakle-mladom-doktoru-silno-bogatstvo-1518733209


Informer | 15.02.2018. | 23:20

JEREMIĆEV BORAC PROTIV KORUPCIJE PUN KORUPCIJE! Niko ne zna odakle mladom doktoru SILNO BOGATSTVO!

POLITIKA         38

Doktor Andrej Bajec (32), sin bivšeg direktora Kliničkog centra Srbije dr Đorđa Bajeca, kao funkcioner stranke Vuka Jeremića predstavlja se u predizbornoj kampanji kao veliki borac protiv korupcije i obećava odlučan obračun sa 'državnim kriminalom'. I to bi bilo sasvim u redu da isti taj doktor Bajec nije slika i prilika očigledne sistemske korupcije

Dotični dr Andrej Bajec zaposlen je kao hirurg u KCS i ima mesečnu platu od oko 90.000 dinara, a živi životom dostojnim bahatih ruskih tajkuna. Dokumentacija do koje smo došli pokazuje da Bajec sa samo 32 godine već ima luksuzni stan od 250 kvadrata u strogom centru Beograda i vozi skupoceni BMW X6, kao i da je vlasnik ekskluzivnog fitnes-centra!

Mnogo afera

Naši odlično obavešteni izvori kažu da mladi Bajec u životu i karijeri sledi 'svetli primer' svoga oca Đorđa, koga takođe prate brojne afere i neobjašnjivo bogatstvo, a o čemu je Informer svojevremeno detaljno pisao.

- Andrej Bajec je truli bogataš. Dečko ima milionski vrednu

Nisu glasači veverice

Opoziciju koja obećava predizborna brda i doline predvode bogataši i tajkuni. Toliko licemerja vređa inteligenciju naroda. Pa nisu glasači veverice

Dr Draško Karađinović, NVO "Doktori protiv korupcije"

imovinu, a to nikako nije mogao legalno da zaradi. Toliku imovinu nije mogao da mu obezbedi ni otac Đorđe, koji jeste hirurg, ali je čitavu karijeru radio u državnim bolnicama za platu koja nikada mesečno nije prelazila hiljadu evra... I sad taj Andrej Bajec hoće da Srbe uči poštenju i da celoj državi drži lekcije iz borbe protiv korupcije i kriminala. Pa pre toga bi morao da objasni odakle mu silni milioni! - kaže sagovornik Informera, inače visoki funkcioner Narodne stranke Vuka Jeremića ogorčen angažmanom Andreja Bajeca. Prema njegovim rečima, u najmanju ruku je degutantno da stariji dr Đorđe Bajec govori o poštenju:

- Đorđe Bajec ima imovinu vrednu milione. Njega redovno viđaju na jahtama, on vozi "porše kajen" i ima nekoliko stanova i vikendica, a zvanična plata mu nikad nije bila veća od 120.000 dinara. Odakle mu sve to?! To nikada nije provereno... Bilo je sumnje u korupciju i tokom rekonstrukcije KCS, a ne zaboravite da je dok je Đorđe bio direktor KCS izgorela silna dokumentacija o rekonstrukciji bolnica... - navodi Informerov izvor.


Šta sve ima dr Andrej Bajec

* stan od 250 kvadrata u centru grada
* automobil BMW X6
* teretana u centru grada

Andrej Bajec juče se nije oglašavao ovim povodom, baš kao ni njegov otac Đorđe. S druge strane, dr Draško Karađinović iz NVO "Doktori protiv korupcije" kaže da bi Poreska uprava i, eventualno, tužilaštvo trebalo da se pozabave ovom temom.

- Postoji izrazito licemerje najvećeg dela opozicije, koja ne prestaje da priča o budućoj solidarnosti i materijalnoj podršci siromašnim sugrađanima, subvencijama za penzionere, mlade i ekonomski ugrožene građane. Tu istu opoziciju, koja obećava predizborna brda i doline, predvode bogataši i tajkuni. Toliko licemerja i cinizma vređa inteligenciju naroda. Opozicija očigledno živi u svom svetu i misli da su glasači veverice. Toliko potcenjivanje građana može da bude kažnjeno na izborima - podvlači Karađinović.

Neka objasni

Mario Spasić iz Centra za monitoring ističe da je borba protiv korupcije ozbiljna stvar i nije za ljude koji nemaju kredibilitet.

Imovina koju ima i koristi dr Đorđe Bajec

* jahta "žanu prestiž 42" registracije DL 3887 AJ
* stan u Ulici Hadži Prodanovoj, Beograd
* stan u Ulici Svetog Save, Beograd
* stan u Budvi u Ulici Filipa Kovačevića
* apartman u centru Kopaonika
* džip "porše kajen" (BG 093 - **)

- Skandalozno je to što Jeremić kao najpozvanijeg za borbu protiv korupcije vidi nekog ko ima ničim objašnjivo bogatstvo. Pre nego što se Andrej Bajec, uz Jeremićevu podršku, uhvati u koštac s korupcijom i aktivira se u toj borbi, neka javnosti da na uvid svoju imovinsku kartu i dokaze na koji način je stekao milione - zaključuje Spasić.

<<Nazad