<<Nazad

INFORMER
4.jul 2016.http://www.informer.rs/vesti/politika/79776/FOTO-PAJTIC-OTVORIO-KOBAJAGI-BOLNICU-Raskrinkana-manipulacija-lidera-Demokratske-stranke


(FOTO) PAJTIĆ OTVORIO KOBAJAGI BOLNICU! Raskrinkana manipulacija lidera Demokratske stranke!


Bojan Pajtić 21. aprila, samo tri dana pre izbora, svečano otvorio Institut 'Kamenica 2' koji nema ni građevinsku, ni upotrebnu dozvolu, ali ni opremu za lečenje! Žuti na ovu bolnicu za osam godina spiskali skoro 30 miliona evra!Informer 04. 07. 2016. 19:112
Inofrmer
ISTINA Sva oprema je u kutijama (levo), Pajtić PREVARA otvara "Kamenicu 2" (desno)

Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić uhvaćen je u novoj laži! On je 21. aprila, samo tri dana pre izbora, kao pokrajinski premijer svečano otvorio nezavršenu bolnicu u Sremskoj Kamenici!

Pajtić je tada pred kamerama pompezno "pustio u rad" zgradu Instituta "Kamenica 2", iako je znao da ona nema ni građevinsku, ni upotrebnu dozvolu, ali ni opremu za lečenje. Ono malo nabavljenih kreveta i aparata do dana današnjeg nije izvađeno iz celofana, a u "Kamenici 2" ne leči se nijedan pacijent!

Radili bez ugovora!?

Gradnja ove medicinske ustanove počela je još davne 2008, za ovih osam godina na nju je potrošeno skoro 3,5 milijarde dinara (oko 28 miliona evra), a "Kamenica 2" je još daleko od funkcionalne bolnice!
Novoizabrani pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković ističe da je Pajtić najgrublje obmanuo građane tvrdnjom da je "Kamenica 2" potpuno opremljena i da kreće s radom.

Profesionalni obmanjivač
"Veliki deo opreme nije plaćen, a ona je samo delimično instalirana. Pajtić je obmanuo građane"
Zoran Gojković, Sekretar za zdravstvo

- Pored toga što nema ni građevinsku, ni upotrebnu dozvolu, postoje i brojni tehnički problemi sa energetikom, električnom mrežom i ostalim komunalijama... Veliki deo opreme nije plaćen, a postoje brojne nelogičnosti u izvođenju radova. Neki izvođači su čak radili bez ikakvih ugovora! Posebna priča jeste nabavka opreme, koja je samo delimično instalirana. Sve je više nego sumnjivo - naglašava Gojković.

Borko Josifovski iz organizacije "Doktori protiv korupcije" ocenjuje da su lažna otvaranja bolnica u svrhu političkog marketinga "stari odavno isprobani recept".

- Imali smo mnogo propalih projekata, a "Kamenica 2" je samo jedan od njih. Na taj način pokradeno je mnogo novca, kako od donacija, tako i iz budžeta. Problem je što su i direktori tih zdravstvenih centara uvek bili politički nameštenici, pa ni sami nisu smeli da alarmiraju javnost. Narod je obmanut uoči izbora, ali ta laž ne može da traje zauvek, jer ogromne liste čekanja, posebno u Kamenici, govore sve same za sebe - ističe Josifovski.

DS: Kriv je Institut

S druge strane, lider DS Bojan Pajtić nije se oglašavao ovim povodom, dok je DS u saopštenju optužio lekare da je "njihova obaveza početak i način rada Kamenice 2" (!?!). Prvi čovek vojvođanskih demokrata Miroslav Vasin za Informer tvrdi da Pajtić nikoga nije obmanuo.

- Bivša pokrajinska vlada je izgradila i opremila jedan od najsavremenijih medicinskih objekata u Evropi. To kažu i sami lekari u Kamenici. Za građane smo obezbedili najsavremenije aparate koji postoje u svetu, a početak lečenja pacijenta sada zavisi od tehničkih detalja koji će uskoro biti okončani - navodi Vasin.

Knežević: Jeftin politički marketing

Funkcioner SNS Goran Knežević ističe da je pompezno otvaranje "Kamenice 2" bio samo jedan u nizu jeftinih političkih trikova Bojana Pajtića.
- Godinama je Demokratska stranka pomoću medija i plaćenih novinara varala Srbiju. Marketing su učili od svog lidera Borisa Tadića i prodavali su maglu građanima. Taj Institut je potreban i naravno da će biti završen, ali pajtićevcima je trebalo pred izbore da to otvore, kako bi bi dobili koji glas više i povećali šanse da zadrže fotelje i beneficije - napominje Knežević, uz opasku da je došlo vreme da se građanima konačno polože svi računi.<<Nazad