<<Nazad

INFORMER
27. 03. 2015
http://beta.informer.rs/vesti/politika/8167/OTKUD-MU-PARE-Tajkunski-zivot-dr-Bajeca-Jahta-stanovi-kafic-porse-BMW


OTKUD MU PARE Tajkunski život dr Bajeca - Jahta, stanovi, kafić, "porše", BMW...
Đorđe Bajec uslikan na jahti "žanu prestiž 42" vrednoj oko 200.000 evra. Osim jahte, Bajec koristi dva stana u Beogradu, vozi navodno pozajmljeni džip "porše kajen", a njegov sin ima BMW i luksuzni stan


NFORMER
 
27. 03. 2015. 23:00
3

Informer/Tanjug
"ŽANU PRESTIŽ 42" jahta na kojoj je snimljen Đorđe Bajec


Bivši direktor Kliničkog centra Srbije, visoki funkcioner DS i svojevremeno najbliži saradnik Borisa Tadića dr Đorđe Bajec sa zvaničnim primanjima od 144.000 dinara živi životom dostojnim najbahatijih ruskih tajkuna, otkriva Informer.

ZAPRETIO TUŽBOM
Bio sam i na Ajfelovom tornju, pa toranj nije moj. Tužiću zbog toga što pišete
Đorđe Bajec, bivši direktor KCSRedakcija Informera došla je u posed dokumentacije i iskaza svedoka koji ukazuju na sumnju da doktor Bajec raspolaže imovinom vrednom više miliona evra!

"Avioni, kamioni..."

Između ostalog, došli smo do fotografija na kojima se vidi Đorđe Bajec kako prošlog leta na Jadranu upravlja jahtom "žanu prestiž 42" (registracija DL 3887 AJ - brod registrovan u američkoj državi Delaver), vrednom oko 200.000 evra. Osim ove "morske ale", Bajec u centru Beograda koristi dva luksuzna stana, stan od 80 kvadrata u Budvi i apartman na Kopaoniku (!?!), a već godinama vozi i luksuzni džip "porše kajen".

Pitanja za dr Đorđa Bajeca

1. Po kom osnovu ste prošlog leta više od mesec dana koristili jahtu "žanu prestiž 42", registracije DL 3887 AJ?

2. Da li ste za ovu jahtu platili godišnji vez u "AC Marini" pokraj Dubrovnika?

3. Da li ste vlasnik stanova u Beogradu u ulicama Hadži Prodanova i Svetog Save i kako ste ih i kada stekli? Ako niste vlasnik, po kom osnovu ih koristite?

4. Kako je vaš sin stekao stan od 230 kvadrata u Ulici Ilije Garašanina?

5. Otkud vašem sinu "BMW serije 3"?

6. Čiji je tamnosivi "porše kajen" (BG 093 - **) koji već godinama svakodnevno vozite?

7. Imate li bilo kakve veze sa poslovanjem poznatog beogradskog kafića u Ulici cara Lazara?

Njegov sin, hirurg na specijalizaciji u Kliničkom centru, čija plata ne prelazi 80.000 dinara, ima novi BMW i takođe živi u luksuznom dupleksu u centru Beograda. Konačno, sumnja se i da je Bajec suvlasnik jednog poznatog beogradskog kafića.

Prema nama dostupnoj dokumentaciji, ništa od ove imovine, osim apartmana na Kopaoniku, ne vodi se na doktora Bajeca. Sve je navodno vlasništvo njegovih rođaka, prijatelja i kumova. Tako je, na primer, "porše" koji Bajec već godinama vozi registrovan na ime njegovog prijatelja i po zvaničnoj verziji bivši direktor KCS zapravo vozi "pozajmljeno vozilo"!?!

Naši izvori, bliski saradnici Bajeca, kažu da baš nikom nije jasno otkud tolike pare bivšem direktoru Kliničkog centra koji nikada u karijeri zvanično nije zarađivao više od 1.500 evra mesečno.

- Đorđe tvrdi da jahta, kola i stanovi koje koristi nisu njegovi, već da su vlasništvo njegove porodice i prijatelja. Pitanje je kako to samo on ima prijatelja koji mu pozajmljuje kola vredna 100.000 evra na nekoliko godina?! I bilo bi zaista interesantno kada biste vi novinari proverili ko je i kako platio godišnji vez za jahtu na kojoj je snimljen Bajec. Ta je jahta usidrena u Dubrovniku, tačnije u "AC Marini" u Dubrovačkoj Rijeci. Ako pitate tamo ko je vlasnik te jahte, reći će vam 'doktor iz Beograda', koji je taj brod kupio od poznate glumice i njenog muža biznismena... - objašnjava naš sagovornik.


Zvanična imovinska
karta Đorđa Bajeca

* profesorska plata na Medicinskom fakultetu 60.000 dinara

* stan od 31 kvadrata (kupovina)

* apartman od 22 kvadrata (kupovina)

* automobil "ševrolet kaptiva" iz 2007. (kupovina)

* vlasnik firme "Andu" d. o. o. (u likvidaciji)

* nema ušteđevinu

Đorđe Bajec nije juče bio raspoložen da priča na ovu temu. Novinarima Informera čak nije ni dozvolio da postave pitanje do kraja, već se odmah besno brecnuo na njih:

- Jahta nije moja, u životu nisam bio vlasnik plovila! A nije ni mog prijatelja, niti mog neprijatelja! Uostalom, bio sam i na Ajfelovom tornju, pa ne možete da kažete da je toranj moj! - odbrusio nam je Bajec i odmah zapretio:
- Neću da razgovaram o tome! Tužiću zbog ovoga što pišete! Takvim navodima kaljate moj ugled!

Istraga, odmah

Na drugoj strani, Draško Karađinović iz NVO "Doktori protiv korupcije" smatra da organi moraju da istraže Bajecovu Bajeca.
- Kada je neko direktor ustanove kroz koju prolaze desetine miliona evra godišnje, zloupotrebe su moguće. Činjenica je da nijedan direktor zdravstvenih centara nije odgovarao za veliki kriminal i korupciju. Takav ambijent postao je ogroman generator kriminala - zaključuje Karađinović.


<<Nazad