<<Nazad


http://www.rtv.rs/sr_lat/drustvo/loncar-srbija-na-33.-mestu_562084.html


logo_RTV.jpg
RADIO TELEVIZIJA VOJVODINE


27. januar 2015. | 14:35 | Izvor: FoNet


Lončar: Srbija na 33. mestu

BEOGRAD - 

Srbija zauzima 33. mesto u rangiranju 37 evropskih država u Evropskom zdravstvenom potrošačkom indeksu "Euro Health Consumer Index" (EHCI) za 2014. godinu, saopštio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je izrazio očekivanje da će ovakvi rezultati biti podsticaj za još kvalitetniji rad u zdravstvu.

"Želeo bih da zahvalim svim zaposlenima u zdravstvenom sistemu Srbije koji su doprineli da se ostvare ovakvi rezultati. Moramo još više da radimo i da zajedno sa našim pacijentima dostignemo bolji nivo zdravstvene zaštite, jer je to naš zajednički interes", naveo je Lončar u saopštenju dostavljenom iz Ministarstva zdravlja.

Beta/AP (MILAN OBRADOVIC)

U izveštaju EHCI za 2014. godinu, objavljenom na njihovom sajtu, se podseća da je 2012. godine, kada je prvi put uvrštena u ovo rangiranje, Srbija bila na poslednjem mestu, kao i 2013. godine.

Nova Vlada Srbije, izabrana posle izbora aprila. 2014 godine čini se ulaže iskrene napore da reformiše zdravstveni sistem, a opipljiva okolnost je i imenovanje predsednika "Doktora protiv korupcije", kao specijalnog savetnika u Ministarstvu zdravlja, navodi se u izveštaju.

Srbija je u rangiranju EHCI za 2014. godinu iza sebe ostavila Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru i Rumuniju, ali ima još dug put da pređe da bi dostigla razvijenije balkanske države, navodi se u delu izveštaja EHCI, koji se odnosi na Srbiju. 


<<Nazad