<<Nazad

http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/uzbunjivaci-pred-otkazom-zbog-intervjua-datog-pistaljci/43478

 logo_ALO

INSTITUT ZA TRANSFUZIJU KRVI

Uzbunjivači pred otkazom zbog intervjua datog „Pištaljci”!?

Autor: Ekipa Alo! | 16.01.2014

Uzbunjivači iz Instituta za transfuziju krvi Srbije Dragan Trbojević i Rade Cvetanović, koji su pod zaštitom Agencije za borbu protiv korupcije, dobili su upozorenje pred otkaz zbog intervjua koje su dali antikorupcijskom portalu „Pištaljka“!?.

U upozorenju o postojanju razloga za otkaz ugovora o radu koji je potpisala direktorka Instituta Snežana Jovanović Srzentić navodi se da su Trbojević i Cvetanović „pisanim materijalima i nastupima u javnosti, a posebno stavljanjem raznih neistina na sajt ‘Pištaljka’” narušili ugled Instituta „koji je institucija od posebnog značaja“.

Uzbunjivačima je ostavljen rok od 10 dana da se izjasne o navodima iz upozorenja. „Pištaljka“ je prethodno objavila nekoliko tekstova o sumnjivim javnim nabavkama Instituta i činjenici da se krv davalaca kontroliše aparatima koji nisu namenjeni za tu upotrebu. „Pištaljka“ navodi i da ovo nije prvi put da rukovodstvo Instituta pokušava da se osveti uzbunjivačima.
U otvorenom pismu prvom potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću i ministru pravde Nikoli Selakoviću, udruženje Doktori protiv korupcije zatražilo je hitnu zaštitu ovih uzbunjivača.

 

<<Nazad