<<Nazad

http://www.e-novine.com/drustvo/78028-Fantomski-radnici-Hitnoj-pomoi.html

e-novine

"Doktori protiv korupcije" pišu Slavici Đukić Dejanović

"Fantomski radnici" u Hitnoj pomoći?

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: CROPIX/Neja Markičević

Nakon što su beogradski mediji izveštavali o zaduženju Hitne pomoći od preko 650.000 evra, udruženje "Doktori protiv korupcije" otvorili su pitanje o postupcima Ministarstva zdravlja u, kako je nagovešteno, legalizaciji pljačke novca iz državne kase

U otvorenom pismu upućenom ministarki zdravlja Slavici Đukić Dejanović, "Doktori protiv korupcije" pitaju da li je i kako proveravano koliko je stvarno zaposlenih radnika u Gradskom zavodu za hitnu pomoć, jer postoje osnovane sumnje da je na platnom spisku preko 150 „fantomskih duša”?

Kako Zavod za javno zdravlje objašnjava tako iznenadno postizanje ”rekordnih“ 1.058.197 intervencija u 2012. kojima se hvali direktor Hitne pomoći, dr Nenad Ivančević?

Da li je Ministarstvu zdravlja predočeno da je, pored duga Fondu RFZO za plate od 40 miliona dinara, napravljen i dug od 71 milion dinara (oko 650.000 evra) prema dobavljačima jer su se plate, kako izjavljuje direktor, dr Nenad Ivančević, isplaćivale od novca namenjenog materijalnim troškovima Hitne pomoći?

Hoće li se sada taj deo duga otplaćivati novcem koji će Fond RFZO uplaćivati Hitnoj pomoći za plate?

Kako je, bez odobrenja Ministarstva zdravlja, pokriven dug od 127 miliona dinara, napravljen u vreme prethodnog direktora, dr Branislava Lazića?

Ovo udruženje je zatražilo i neodložno angažovanje ministarke Đukić Dejanović kako bi se konačno razrešila afera `trgovine smrću`, iza koje stoji teško krivično delo protiv zdravlja ljudi, takođe vezano za ovu ustanovu.

<<Nazad