NEVLADINA organizacija "Doktori protiv korupcije" uputila je otvoreno pismo ministarki zdravlja Slavici Đukić Dejanović povodom stanja u Hitnoj pomoći u Beogradu.

Od ministarke zdravlja traži da se proveri koliko je stvarno zaposlenih u Hitnoj pomoći jer se, kako kažu, pretpostavlja da na spisku ima više od 150 "fantomskih duša". Oni traže da se razjasni i kako u Hitnoj pomoći objašnjavaju postizanje "rekordnih" 1.058.197 intervencija u prošloj godini.

"Doktori priotiv korupcije" upitali su ministarku i da li je Ministarstvu zdravlja predočeno da je u Hitnoj pomoći osim duga Fondu od 40 miliona dinara, napravljen i dug od 71 miliona dinara prema dobavljačima i da li će se taj dug otplaćivati novcem namenjenim za plate zaposlenih.

Tu nevladinu organizaciju zanima i kako je "bez odobrenja Ministarstva zdravlja pokriven dug od 127 miliona dinara napravljen u vreme prethodnog direktora".

Oni traže i angažovanje ministarke zdravlja u razrešavanju afere takozvane "trgovine smrću" gde podrazumevaju spregu pojediih lekara i mrtvozornika, koja je, kako tvrde, takođe vezana za ovu ustanovu.