<<Nazad

http://www.e-novine.com/srbija/srbija-tema/39173-Kraba-zaglavila-blatu.html

e-novine

 

http://www.e-novine.com/drustvo/69863-Gde-zavrili-dokazi-korupciji-zdravstvu.html


Pitanje za Zoranu Marković

Gde su završili dokazi o korupciji u zdravstvu

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: Mladen Šurjanac

Nevladina organizacija Doktori protiv korupcije podnela je Agenciji za borbu protiv korupcije zahtev za informacijom od javnog značaja u kojem je zatražen odgovor na pitanje, šta je Agencija preduzela po pitanju zloupotreba u projektu rekonstrukcije bolnica koji je sa 50 miliona evra finansiran kreditom Evrospke investicione banke. Dokumentaciju o brojnim zloupotrebama tokom realizcije projekta “Hitna rekonstrukcija 20+1 bolnica u Srbiji”, Doktori protiv korupcije su Agenciji podneli pre više od godinu dana

U zahtevu upućenom Zorani Marković, direktorki Agencije za borbu protiv korupcije, Doktori protiv korupcije su zatražili informacje o tome šta se dogodilo sa dokumentacijom koju su Agenciji dostavili još 19. maja 2011. godine.

“Podsećamo Vas da ste na 49. Sednici Odbora za zdravlje i porodicu Skupštine Srbije, održanoj 19. jula 2011. godine, izjavili da ste ceo predmet predali policiji i tužilaštvu”, podsetili su Doktori direktorku Agencije za borbu protiv korupcije.

Kako od tada više nije bilo zvaničnih informacija o sudbini dokumentacije koja dokazuje brojne zloupotrebe prilikom rekonstrukcija bolnica, ta nevladina orgnizacija je od direktorke Zorane Marković zatražila dokumentovane odgovorena dva pitanja.

“Kada i kome ste tačno ovu dokumentaciju predali i pod kojim brojem je zavedena u policiji i tužilaštvu? Da li ste tražili informacije o tome šta je urađeno do sada i dokle se stiglo, s obzirom da je prošlo više od godinu dana od momenta kada smo vam predali dokumentaciju i vaše izjave pred Odborom za zdravlje i porodicu Narodne skupštine Srbije?”, navodi se u Zahtevu koji je potpisao Draško Karađinović koordinator NVO Doktori protiv korupcije.

<<Nazad