<<Nazad

e-novine

http://www.e-novine.com/srbija/vesti/62964-Ustanovljeno-priznanje-Verica-Bara.html

NVO Doktori protiv korupcije

Ustanovljeno priznanje "Verica Barać"

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: www.mc.rs

Nevladina organizacija "Doktori protiv korupcije" ustanovila je priznanje koje će nositi ime nedavno preminule predsednice Saveta za borbu protiv korupcije, Verice Barać, koje će se dodeljivati 19. marta

Verica Barać, predsednica Saveta za borbu protiv korupcije, preminula je 19. marta 2012. godine. Za njom je ostalo sećanje na iskrenu i istrajnu brigu za opšte dobro i na odlučnost i hrabrost u suprotstavljanju korupciji i zloupotrebi države, podseća se u saopštenju ove NVO.

"Uvereni smo da Srbija može da postane poštena i moderna država ako joj je korupcija stalna meta, a to znači ako se državni organi bore protiv korupcije i kažnjavaju je, utoliko oštrije ukoliko je vrše moćniji, i ako pojedinci u državnim organima i izvan njih, na delu pokazuju značaj lične snage i angažmana u otkrivanju ili sprečavanju prevara."

Ličnosti koja je još za života sama postala institucija, dolikuje da je se građani Srbije sećaju sa poštovanjem. Zato će svakog 19.marta, pojedincima ili organizacijama koji su ostvarili bitne rezultate u borbi protiv korupcije, biti dodeljivano priznanje „Verica Barać“.

Odbor za dodelu priznanja „Verica Barać“ čine dr Dragana Jovanović, koordinatorka NVO Doktori protiv korupcije, Dragana Boljević, predsednica Društva sudija Srbije, dr Danilo Šuković, član Saveta za borbu protiv korupcije, Vladimir Radomirović, urednik portala Pištaljka i dr Draško Karađinović, koordinator NVO Doktori protiv korupcije

<<Nazad