logoBlic
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/317694/Ustanovljeno-priznanje-Verica-Barac

Ustanovljeno priznanje "Verica Barać"

Nekoliko organizacija ustanovilo je priznanje za borbu protiv korupcije "Verica Barać" kao znak sećanja na predsednicu Saveta za borbu protiv korupcije, koja je preminula je 19. marta ove godine, saopštilo je danas Društvo sudija Srbije.

To priznanje biće dodeljivano svakog 19. marta pojedincima ili organizacijama koji su ostvarili bitne rezultate u borbi protiv korupcije.

Članovi odbora za ustanovljenje ovog priznanja izrazili su uverenje da Srbija može da postane poštena i moderna država ako joj je korupcija stalna meta, a to znači ako se državni organi bore protiv korupcije i kažnjavaju je, utoliko oštrije ukoliko je vrše moćniji, i ako pojedinci u državnim organima i izvan njih, na delu pokazuju značaj lične snage i angažmana u otkrivanju ili sprečavanju prevara.
Odbor za ustanovljenje Priznanja "Verica Barać" čine dr Dragana Jovanović, koordinatorka NVO Doktori protiv korupcije, Dragana Boljević, predsednica Društva sudija Srbije, dr Danilo Šuković, član Saveta za borbu protiv korupcije, Vladimir Radomirović, urednik portala Pištaljka i dr Draško Karađinović, koordinator NVO Doktori protiv korupcije.