<<Nazad

 

 

naslovna.jpg
23/01/2012

Апел председнику Србије да заштити узбуњиваче

БЕОГРАД Доктори против корупције упутили су апел државном врху за заштиту узбуњивача Бојане Бокоров која је указала на трговину листама чекања на Институту за онкологију Војводине (ИОВ).

У апелу председнику Србије Борису Тадићу указано је на потребу заштите Бокоров од институционалног прогона, што би, како је оцењено, био и јасан знак ЕУ о постојању политичке воље за борбу против корупције у Србији.

Пре пар дана, Бокоров, доктор наука и доцент на Медицинском факултету у Новом Саду је од управе ИОВ после 25 година рада, добила упозорење пред отказ, наведено је у апелу.

Бокоров је, у складу са лекарском етиком, ресорном министарству пре више од две године документовано указала на трговину листама чекања због које је, како пише у саопштењу, у Војводини стотинама оболелих од рака ускраћено правовремено лечење - радиотерапија.

Доктори против корупције оценили су да надлежне институције нису адекватно реаговале што су, како је наведено у саопштењу, руководиоци ИОВ препознали као дозволу за одмазду према докторки Бокоров.

Успех у борби против корупције није могућ без одлучних и часних људи, узбуњивача који имају довољно грађанске храбрости да, упркос претњама, укажу на злоупотребе и корупцију у средини у којој раде, поручено је у апелу.

Танјуг

Back

 

<<Nazad