<<Nazad

 7.oktobar, 2011.

06/10/2011 23:14

Evropska nagrada za „Doktore protiv korupcije“

AUTOR: K. Ž.

Nevladina organizacija „Doktori protiv korupcije“ iz Srbije dobila je evropsku godišnju nagradu za 2011. za borbu protiv korupcije i prevare u zdravstvu. 

Kako se navodi na sajtu Evropske mreže za borbu protiv korupcije i prevare u zdravstvu (EHFCN), „Doktori protiv korupcije“ imaju dugu listu uspešnih razotkrivanja skandala vezanih za korupciju u Srbiji. U obrazloženju nagrade, predsednik EHFCN Paul Vinke je izjavio da „Doktori protiv korupcije“ u potpunosti zaslužuju nagradu za „svoju hrabrost, rešenost i upornost u obelodanjivanju korupcije u sistemu zdravstvene zaštite kao i za sistematsku borbu protiv nje“.

Predsednica „Doktora protiv korupcije“ Dragana Jovanović rekla je za naš list da je počastvovana nagradom koju je ovo udruženje dobilo, kao i da ona predstavlja podstrek za dalju borbu protiv korupcije.

- Nagradu nismo očekivali jer predstavlja dvostruki presedan. Prvo, ona se dodeljuje samo u okviru zemalja članica Evropske unije, a drugo, dobitnici su uvek institucije i pojedinci, a ne nevladine organizacije - istakla je Jovanović. Ona je dodala da „Doktori protiv korupcije“ postoje godinu i po dana, a da priznanje koje su dobili daje podsticaj svim ljudima koji isto razmišljaju, kao i potvrdu da borba protiv korupcije nije uzaludna.

Nagrada „Doktorima protiv korupcije“ biće svečano uručena danas u Krakovu, na godišnjoj konferenciji EHFCN.

 

 


 

 

<<Nazad