<<Nazad

http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/doktori-protiv-korupcije-nagradjeni-za-borbu-protiv-prevara-133654.php

7.oktobar, 2011.
 


"DOKTORI PROTIV KORUPCIJE" NAGRAĐENI ZA BORBU PROTIV PREVARA

(0)  Petak, 7. Oktobar, 2011.| Autor: Agencija BETA


BEOGRAD - Nevladina organizacija "Doktori protiv korupcije" saopštila je da je dobila Nagradu za izvrsnost Evropske mreže za borbu protiv prevare i korupcije (EHFCN) u zdravstvu za 2011. godinu.

"Visoko cenimo veliku čast koja nam je ukazana dobijanjem ove nagrade. To je izuzetno važno priznanje ne samo za naše članove, već za sve pristojne ljude u našoj zemlji", saopštili su "Doktori".

U saopštenju koje je potpisala predsednica te NVO Dragana Jovanović, izražava se očekivanje da će nagrada biti podsticaj institucijama EU da nastave da podržavaju zdravstveni sistem Srbije uz primenu efektivno prilagođenih kontrolnih mehanizama.

Takođe se navodi da "Doktori protiv korupcije" prolaze kroz mnogo teškoća u svojim naporima da se suprotstave "hermetičkom sistemu institucionalizovane korupcije u zdravstvu".

"Kako država nema dovoljno političke volje ni moći za borbu protiv korupcije u zdravstvu, kao i da su institucije koje su vlasti osnovale za borbu protiv korupcije prigušene i nejake, više nas, medicinskih profesionalaca, shvatilo je da jedino kroz nezavisno udruženje i njegove aktivnosti možemo doprineti demaskiranju mehanizama sistemske korupcije u zdravstvu", piše u saopštenju.<<Nazad