<<Nazad


logo_Pravda.jpg
http://www.pravda.rs/2011/09/20/svetlana-vukajlovic-ne-priznaje-krivicu/


21.septembar, 2011.

Светлана Вукајловић не признаје кривицу


БЕОГРАД – Светлана Вукајловић, бивша директорка Републичког завода за здравствено осигурање, Владимир Гравар, директор компаније “Југохемија фармација” и Љубомир Павићевић, директор “Детапа”, ухапшени су под сумњом за малверзације приликом набавки вакцина против свињског грипа, чиме је буџет Србије је оштећен за 1,6 милиона евра, а јуче су саслушани у присуству њихових бранилаца и заменика тужиоца за организовани криминал и високу корупцију.

- Сви осумњичени су одговарали на постављена питања у вези са увозом вакцина, али детаљи њихових исказа за сада неће бити саопштени јавности. Нико од њих није признао кривицу – наводи наш извор близак истражним органима, додајући да се ускоро могу очекивати нова хапшења.

- Није искључена могућност да ће наредних дана уследити нова хапшења и проширење оптужнице против осталих осумњичених у афери “вакцина”.

Др Драшко Карађиновић из удружења “Доктори против корупције” каже да је ово хапшење само почетак леденог брега, додајући да је Министарство здравља заправо генератор и “покретач свих ових коруптивних радњи”.

- Они су после проглашења епидемије морали да све јавне набавке препусте државним установама, у овом случају “Торлаку”. Међутим, Министарство здравља је дозволило да РЗЗО незаконито направи тендер са приватним комерцијалним предузећима – рекао је др Карађиновић, и додао да је логично да се ухапсе и остали осумњичени, који су саслушани у истрази.

Е. П.

Нисам радио тендер

Томица Милосављевић каже да ни на који начин није учествовао у тендерском поступку за набавку вакцина против новог грипа и да је то, на основу одлуке Владе, радио РЗЗО.

- Када је реч о техничким стварима, тендеру и набавци вакцина, то није радило Министарство здравља, већ РЗЗО, опет на основу одлука Владе. Ни на који начин нисам учествовао у тендерском поступку за набавку вакцина и као министар сам све радио по закону – изјавио је Милосављвић, истичући да верује да ће правосуђе утврдити истину.


<<Nazad