<<Nazad

logo_Radio021 

http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Uskoro-rezultati-istrage-o-trgovini-listama-cekanja.html

Uskoro rezultati istrage o trgovini listama čekanja

Rezultati istrage o trgovini listama čekanja onkoloških bolesnika na Institutu u Sremskoj Kamenici uskoro će biti obelodanjeni, kaže za 021 ministar zdravlja Zoran Stanković. Prema njegovim rečima, finansijske provere navoda da su pojedini lekari profitirali putem nelegalnog dopunskog rada su gotove i ministarstvo će iz toga izneti svoje zaključke.

"Na Institutu su bili predstavnici Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, kao i finansijska i zdravstvena inspekcija. Njihova ispitivanja su završena i mi ćemo sa rezultatima istrage obavestiti javnost", navodi ministar.

Bez obzira na ministrova obećanja, predsednica udruženja "Doktori protiv korupcije" Dragana Jovanović sumnja da će cela priča o korupciji koja je onemogućila pacijentima lečenje uskoro izaći u na videlo. Prema njenim rečima, već nekoliko meseci u ovom slučaju nema novih dokaza ali ministarstvo i dalje nema snage da uperi prstom u odgovorne. "To se jako dugo razvlači i svi dokazi i sva potrebna dokumenta stoje u nekoj fioci. Sad, to je stvar snage da se konačno krene u definisanje svih tih stvari koje su se izdešavale na Institutu", kaže Jovanovićeva za naš radio.

Podsećamo, putem dopunskog rada neki radiolozi sa Instituta za onkologiju u Sremskoj Kamenici zaradili su preko pola miliona evra. Iako je dopunski rad ukinut na preporuku republičkog ombudsmana Saše Jankovića, zasad niko nije odgovarao za enormne zarade stečene u periodu dok su pacijenti oboleli od raka primani posle radnog vremena. 

(M.Sovilj)
 


<<Nazad