<<Nazad

http://www.alo.rs/vesti/29069/Trecina_ih_umrla_cekajuci_zracenje

 logo_ALO

 

 http://www.alo.rs/vesti/40407/Tomica_ponovo_u_fotelji


Bivši ministar novi direktor u Kliničkom centru Srbije

Tomica ponovo u fotelji!

Subota - 16.07.2011
Posle osmogodišnjeg gazdovanja zdravstvom, Tomica Milosavljević se uvalio u novu fotelju - direktorsku, saznaje „Alo!“.

Naime, bivši ministar zdravlja u sredu je odlukom direktora Kliničkog centra Srbije (KCS) Đorđa Bajeca postavljen na mesto vođe klinike za gastroenterologiju. Bez konkursa! Tom prilikom je svojim saradnicima poručio: „Sada idem na odmor, a kad se vratim, stojim vam na raspolaganju!“
- U sredu je održan sastanak stručnog kolegijuma na kome je odlučeno da Tomica Milosavljević bude novi direktor. Izvršena je primopredaja dužnosti, a Milosavljević je tom prilikom rekao: „Ja sada idem na odmor, a kada se vratim, stojim vam na raspolaganju“ - otkrio je za „Alo!“ izvor blizak rukovodstvu KCS-a i dodaje da će dosadašnji direktor klinike za gastroenterologiju doktor Krstić sada biti Tomičin savetnik.
Milosavljević je dosad bio na funkciji savetnika dosadašnjeg direktora klinike dr Miodraga Krstića, koji je iznenada smenjen, bez ikakvog obrazloženja. Inače, funkcija savetnika direktora uvedena je s povratkom ministra na kliniku. Tomica je do sada dva puta već bio direktor ove klinike.

U lekarskim krugovima spekuliše se da je bivši ministar prihvatio ovu poziciju kako bi svojom stručnošću pokušao da spere ljagu s imena i silnih afera koje su pratile njegovo ministrovanje. „Alo!“ je juče pokušao da dobije komentar i od bivšeg ministra, a novoizabranog direktora klinike Tomice Milosavljevića, ali se on nije javljao na redakciji dostupne brojeve telefona.
Dosadašnji direktor klinike za gatroenterologiju dr Miodrag Krstić juče nije želeo da komentariše ove navode.
- Ne želim ništa da komentarišem - kratko nam je poručio dr Krstić. Direktor KCS-a Đorđe Bajec, kao ni portparol te zdravstvene ustanove Drago Jovanović juče tokom celog dana nisu bili dostupni za komentar ni na jedan od nekoliko brojeva telefona dostupnih redakciji.

 

Partokratska politika

Dragana Jovanović iz udruženja „Doktori protiv korupcije“ kaže za „Alo!“ da je izbor Milosavljevića dokaz više partokratske politike u zdravstvu!
- Već godinama se u zdravstvu na odgovorne funkcije biraju ljudi u zavisnosti od stranke kojoj pripadaju. Strašno je da ministar koji je odgovoran za sve one afere, od čijih posledica još uvek ispaštaju građani Srbije, ode s obrazloženjem da to radi „iz ličnih razloga“. Bez toga da se zbog tih afera preispita njegova lična odgovornost. Paradoksalno je da sada kada je bukvalno uništio zdravstvo, Milosavljević ponovo dolazi na jedno rukovodeće mesto - smatra Jovanovićeva.

 

Stanković: To nema veze sa mnom!

Ministar Zoran Stanković, Milosavljevićev naslednik, ne vidi ništa čudno u tome što je njegov prethodnik bez ikakvog konkursa, praktično ispod žita, postavljen za direktora Klinike za gastroenterologiju.
- To je stvar unutrašnje organizacije. Direktora klinike postavlja direktor Kliničkog centra - poručio nam je Stanković, opravši ruke od novog skandala u zdravstvu.

 

A obnova KCS?

Zorica Marković iz Udruženja za zaštitu pacijenata „Klub zdravlje“ skandalizovana je ovakvom odlukom direktora KCS-a Đorđa Bajeca, koji je nedavno u TV emisiji „Da, možda, ne“ direktno optužio Milosavljevića za malverzacije u vezi s rekonstrukcijom KCS-a.
- Kada je sadašnji ministar Zoran Stanković Bajecu stavio u emisiji na uvid dokument Ministarstva zdravlja, u kojem je Bajec imenovan za predsednika odbora nadležnog za rekonstrukciju KCS-a, on je odgovorio da Milosavljević može da napiše šta god hoće, da Bajec to nikada nije potpisao... Na upozorenje da bivši ministar može da ga tuži, Bajec je odgovorio: „Pa nek me tuži“. Mesec i po dana nakon te emisije, Bajec ponovo ima poverenja u bivšeg ministra i postavlja ga za direktora jedne klinike? - čudi se Markovićeva.

<<Nazad