<<Nazad

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/u_fokusu/story/157747/Nismo+odgovorni+za+rekonstrukciju.html
press

BEOGRAD 13. 04. 2011

PRESS

Organizacija... Uprava KCS-a tvrdi da nije učestvovala u planiranju obnove zgrade

Nismo odgovorni za rekonstrukciju

Direktor Kliničkog centra Srbije dr Đorđe Bajec rekao je juče da rukovodstvo te ustanove nije odgovorno za rekonstrukciju

On je naglasio da je zgrada Poliklinike iz 1974. godine bezbedna za osoblje i pacijente, ali da bi u slučaju njene nadogradnje trebalo da se ojačaju zidovi i ploče.

Povodom napisa u medijima koje je izazvao ministar zdravlja Zoran Stanković izjavom da projekat rekonstrukcije nije dobar i da bi po njemu Polikliniku srušio zemljotres, Bajec je rekao da je za sve odgovorna Jedinica za implementaciju Ministarstva zdravlja.

- Uprava KCS nikada nije bila upoznata ni sa čim u vezi s rekonstrukcijom, osim što je konsultovana o organizaciji i rasporedu radnog prostora shodno kapacitetima. Konsultovali smo se s projektantom jedino oko toga da li će na jednom ili drugom spratu da bude kardiologija, da li će uz nju biti hirurgija ili vaskularna hirurgija, kao i da li će operacioni blok da bude na jednom spratu, a intenzivna na drugom - rekao je Bajec, koji tvrdi da Uprava nije znala ni odakle novac za rekonstrukciju, kao ni kakvo je stanje objekata.

Bivša sekretarka za zdravstvo Beograda Dragana Jovanović postavila je pitanje zašto nije sastavljen arhitektonsko-građevinski program sa svim potrebnim proračunima za rekonstrukciju četiri klinička centra koja se finansira iz kredita Evropske investicione banke (EIB) od 200 miliona evra.

- I tender za rekonstrukciju raspisan je kao tender za projektanta, a ne kao međunarodni arhitektonski konkurs za idejni projekat. Zašto je iz tendera potpuno izostavljen plan projektovanja medicinske i druge opreme? - pitala je Jovanovićeva.

 

<<Nazad