<<Nazad

ПРАВДА
1.februar 2011.

Кандидат за министра позната по – аферама

Политика | 1. фебруар 2011. | 14:04

Невена Карановић, државни секретар Министарства здравља, била би лоше решење уколико би је именовали за министра здравља, јер би наставила политику свога претходника Томице Милосављевића, тврди Драгана Јовановић, бивши градски секретар за здравство Београда, у разговору за „Правду“.

Наиме, у владајућој коалицији Карановићева важи за главног кандидата за новог министра здравља. Међутим, Јовановићева подсећа да је управо Карановићева, тада председник Комисије за цитостатике, умешана у аферу о набавци лекова за најтеже болеснике.  Подсетимо, у оквиру акције „Краба“ установљено је да су фармацеутске куће, према својим признањима, на име провизије морале да плаћају пет до десет проценат од вредности набавке да би биле изабране као добављачи.

– Невена Карановић је све време била председник Комисије за цитостатике. Карановићева би сигурно наставила исту политику у здравству као и Томица Милосављевић, јер је она у Министарству неколико година. То је само симулација промена – рекла је Јовановићева.

Она наводи да је именовање министра здравства чисто политички споразум.

– На чело Министарства не доводе се стручњаци, који би могли да се изборе са проблемима у којима се здравство налази, па би зато морало да дође до деполитизације тог одсека, сектора здравства – тврди она.

П. Јеремић


<<Nazad