<<Nazad

 

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:292405-Zasto-prvo-lece-strance


Zašto prvo leče strance?

14. jul 2010. 21:07 

Dr Dragana Jovanović iz udruženja "Doktori protiv korupcije" pita ministra zašto se u Sremskoj Kamenici leče inostrani pacijenti, dok za domaće postoje liste čekanja

dragana_jovanovic

Srodne vesti

Koordinatorka udruženja “Doktori protiv korupcije” prof. dr Dragana Jovanović pitala je u sredu ministra zdravlja Tomicu Milosavljevića kako je moguće da se u Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici leče inostrani pacijenti, iako u Srbiji postoje liste čekanja za domaće pacijente obolele od malignih bolesti.

Jovanovićeva, bivša gradska sekretarka za zdravstvo, na tribini UNS posvećenoj aferi “Kraba” rekla je da je od avgusta prošle godine na tom institutu lečeno 450 inostranih pacijenata, uz visoke novčane nadoknade umesto domaći pacijenti koji imaju pravo da se leče od malignih bolesti. Ona je navela i da su o tom slučaju obavešteni predsednik i premijer Srbije kao i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Milosavljević nije direktno komentarisao navode Jovanovićeve, ali je koleginicu pozvao da dođe u resorno ministarstvo kako bi joj bile prezentovane sve informacije o radu Instituta u Sremskoj Kamenici objašnjavajući da, od kada je ministar, sve uvek radi po zakonu.

 

 

<<Nazad